Venčeky z krehkého cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 42dkg hladkej múky,14dkg práškový cukor,28dkg masla,4 žltka. Na posypanie:na hrubo nasekané mandle,vanilkový cukor,rozšlahané bielka,džem na zlepenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláčiky sú úžasne krehké,ale musí sa použiť maslo.Všetky vianočné cukrovinky pečiem iba s maslom a sú oveľa chutnejšie,mám to odskúšané.

na doske zmiešame všetky suroviny
a tu máme hotové cesto.Ak je zmäknuté,tak ho dáme na chvílu do chladičky a zatial si nahrubo nožom nasekáme mandle a zmiešame s vanilkovým cukrom,alebo ak máte hrubý dekoračný cukor,tak môžete s tým.Rozšlaháme si bielko.
cesto si rozvalkáme a vykrajujeme.Na každý venček potrebujeme 2ks,jeden plný,ten hned vykrojený dáme na plech a na druhom si vykrojíme stred,potrieme rozšlahaným bielkom a posypeme mandlami zmiešanými s cukrom.
ešte jedna foto
dáme piecť na 180stupňov,treba dávať pozor,aby nezhoreli,tak aby boli svetlejšie,asi ako na foto
necháme vychladnúť a spojíme džemom.Sú fantastické a tie pečené mandle na vrchu nemajú konkurenciu........Dobrú chuť