Medová kuracina so sušenými slivkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g kuracieho mäsa, 2-3 polievk.lyžice medu, 150g sušených sliviek, 2 strúčiky cesnaku (alebo 1 čaj.lyžička sušeného cesnaku), zázvor, mleté čierne korenie, škorica, soľ, hydinový vývar alebo 1/2 kocky bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie mäso nakrájame na rezance. Vložíme do panvice alebo woku, pridáme olej a mäsko posolíme a opražíme do biela. Pridáme med, zázvor, čierne korenie, škoricu. Dobre premiešame, chvíľočku podusíme a podlejeme vývarom. Hneď pridáme opláchnuté sušené slivky (je vhodné ich vopred namočiť vo vode ak sú málo mäkké). Všetko spolu dusíme až sa slivky začínajú rozpadať, takto sa prefektne zahustí omáčka. Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou. Dobrú chuť !!!!!!!!!!!!!!!!!