Tvarohovo-šľahačkový dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml šľahačkovej smotany /33%/, 250 g jemný tvaroh /alebo mascarpone/, 1 želatina 20 g / ja som použila Dr. Eckert/, 2 dcl mlieka, práškový cukor /kto ma ako rád sladké/, 1 mandarinky, 1 banán, piškóty /ovocie môžete dať ľubovoľné, moji chlapi maju radi takéto/

POSTUP PŘÍPRAVY

v jednej miske si vyšľaháme tvaroh s cukrom, v druhej šľahačku. Pripravíme si v pohári želatinu s mliekom. Do šľahačky postupne primiešame /opatrne/ tvaroch a nakoniec vmiešame želatinu.
No a potom už pomaly vrstvíme do dezertnej formy /
Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Nehrozí vtedy ochutnávanie a tortička môže pekne ztuhnúť.

receptík vystačí presne na takúto formu od TUPPERWARE
míňa sa dosť rýchlo