
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 4 vajíčka, 25 dkg hladkej múky, 25 dkg práš. cukru, 1,5 dcl oleja, 1 dcl teplej vody, vanilkový cukor, prášok do pečiva Krém: 250 ml 33% šľahačkovej smotany, 200 gramová Orion čokoláda na varenie, stužovač šľahačky Poťah: Marshmallow cukríky Haribo - šmolkovia, citrónová šťava, 2PL vody, 1 ČL Cery, a asi 500g práškového cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus:
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor, olej a vodu a všetko spolu zmiešame. Z bielok vyšľaháme penu, ktorú potom pridáme do k žĺtkom. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.
Vylejeme na múkou posypaný plech a pečieme asi 20 min.
Krém:
Nad parou uvaríme šľahačku s čokoládou, kým sa úplne nerozpustí (čokoláda). Dáme odstáť na noc do chladničky, alebo aspoň na pár hodín. Následne vsypeme stužovač a vyšľaháme.
Poťah:
Ja som si oddelila Haribo Šmoulíkou modrú farbu od bielej. Následne som dala s 2 lyžicami vody, troškou šťavy z citróna a troškou Cery asi tak ČL do mikrovlnky asi na 20 sekúnd.
Potom premiešate, zase dáte ohriať, až kým z toho nieje tekutá hmota.
Potom vpracujeme práš. cukor až kým hmota prestane lepiť. Ja som si ju dala na pár hodín do sáčku do chladničky.
Potom už pred použitím trošku opäť zohriala a vyvaľkala som ju s popraškom pomiešaného práš. cukru a Solamylu.
A VOILÁ tu je výsledok :o))))
![]() |
Celkový výsledok |
![]() |
Marshmallow |
![]() |
Zamiesená poťahová hmota |
![]() |
Krém |
![]() |
Uvarený krém |
![]() |
Miešame cesto na korpus |
![]() |
Moja "šablóna" :o))) |
![]() |
Ja som dala ešte medzi korpusy aj banán |
![]() |
Obalené krémom |
![]() |
Potiahnutá -asi na 3 krát :o))) |
![]() |
a hotovo - pohľad zvrchu :o) |