Zlepované srdiečka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hladkej múky (zmiešala som celozrnnú pšeničnú a ražnú), 300g pr. cukru, 250g medu, 5 vajec, 160g tuku, 2 KL sódy bikarbóny, 3 KL medovníkového korenia, 250g mletých orechov, na plnku: zbytky cesta, džem- tentoraz som dala slivkovú nutelu, ináč dávam marhuľový - mleté orechy alebo mandle, na polevu čokoláda a cera + ozdôbky

POSTUP PŘÍPRAVY

Možno tu už podobný recept je, ale tento recept mám od kamarátky Moniky, robila som ho prvýkrát, inak som robievala zlepované medovníčky podľa receptu od pani Marty (skalička), ale keďže som ho nemohla nájsť, vyskúšala som tento (mimochodom, recept som už našla, ale už som mala medovníčky napečené). Tieto zlepované sú u nás vo veľkej obľube, ale tentoraz som robila len jednu dávku, bude to musieť stačiť, pretože chcem vyskúšať aj niečo iné ako medovníky. Piekla som ich ešte minulý týždeň, ale k zlepovaniu som sa dostala až teraz.
Cesto si zarobíme a môžeme hneď vykrajovať a piecť, túto fázu som akosi zabudla odfotiť. Piekla som na 170 stupňoch, kým nezhnedli.

Srdiečka prichystané na plnenie.
Príprava plnky - keď pečiem vykrojené tvary, dám si upiecť na každý plech aj cesto, ktoré ostalo po vykrojení. Tie zbytky potom zalejem vriacou vodou a nechám napučať. Potom s vidličkou pomiešam, pridám džem a mleté mandle, plnku robím redšiu, medovníky od nej zmäknú.
Plnky dávam požehnane.
Keď sú všetky medovníky zlepené, začnem ich natierať pripravenou polevou, najskôr z jednej strany - dám stuhnúť - a potom z druhej a už zároveň zdobím, zase dám do chladu, dnes to bol balkón. Ja ich nenamáčam, ale natieram štetcom, pretože pri namáčaní bola čokoláda všade aj tam, kde nemala byť. Treba ju urobiť hustejšiu, aby nestekala, na toto množstvo mi stačila 200g + cera, ale bolo to len - len, no nechcelo sa mi ďalšiu roztápať.
..prvý plech...
...druhý plech...
...a konečne tretí plech.
...pohľad zblízka (prepáčte mi tú ruku od čokolády..).
...a tu je krabica nachystaná na balkón. Z tejto dávky mi vyšlo 73 medovníčkov. Dúfam, že zmäknú, lebo tieto som ešte neskúšala. Zajtra bude ochutnávka a potom dopíšem. Zmäkli a boli fantasické!