Slané tyčinky - naše rodinné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : * 300g hl.múka /špeciál/ * 125ml šľahačková smotana /33%/ * 1 palmarín * 1 ML soľ * 1 ML ocot * 1 žĺtok * .......... * 50-70g aidam na nastrúhanie * semienka * 1 žĺtok na potretie * soľ *

POSTUP PŘÍPRAVY

- tieto tyčinky sú náš rodinný klenot - nielenže chutia úžasne a nebudete chcieť prestať do nich chodiť, ale sú krehučké a veľmi dlho vydržia čerstvé ... úplne zabudnete na tyčinky z lístkového cesta - toto sú ozaj "Tyčinky" ......... ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale fotila som mobilom

- zo surovín si vypracujeme ručne cesto a odložíme na noc do chladničky / do potravinárskej fólie, alebo alobalu/ - na druhý deň rozdelíme na 1/2 .............. ešte dodám - žiaden iný margarín nepoužívajte - iba palmarín, je to fakt odskúšané, s inými sa to tak krásne nelístkuje a nie sú také chutné /
- každé cestíčko si rozvaľkáme na veľkosť menšieho vymazaného plechu /ja mám o veľkosti 35x30cm/ ak máte vačšie plechy - tak cestíčko výjde na 1 1/2 plechu/ a prenesieme ho pomocou valčeka
- cestíčko potrieme žĺtkom, posypeme soľou a radielkom nakrájame / na plechu/ tyčinky šírky asi 2 1/2 -3 cm
- postrúhame aidam, posypeme sezamom / prípadne rascou/ a vložíme do rúry piecť na caa 15 min / teplota 175 stupňov/
- tu sú upečené -/ ale fotka je ozaj desivá :(( / - ak máme niekde spojený syrček s vedľajšou tyčinkou - tak iba nožíkom, alebo radielkom oddelíme a možeme hneď prekladať na podnos /skladujeme na chladnom suchom mieste - najlepšie v špajzke/
- tu sú všetky z tejto dávky - a ľutujem, že som hneď nerobila z 2, lebo som ich hneď musela ukryť, aby zostalo pre návštevu