Čínska polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30g sušených húb, 100g širokých rezancov, kuracie prsia z 1 kurčaťa, 1 kocka bio bujónu zeleninového, 1 KL maizeny, 2 vajcia, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL umeoctu alebo vínneho octu, 1 pór - podľa chuti alebo mladá cibuľka, soľ, oliv. olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia polievka, ktorú som mala v pláne vyskúšať a ktorú mám vystrihnutú z nejakého časopisu. Je veľmi rýchlo uvarená a veľmi chutná.

Huby si zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Ja som to urobila hneď ráno.
Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezančeky, pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame s maizenou.
Potom mäsko osmažíme na rozpálenom oleji do biela, zalejeme vriacou vodou, pridáme kocku bio bujónu a vložíme namočené huby.
Kým sa polievka varí, uvaríme si zvášť široké rezance podľa návodu, nemusia byť úplne do mäkka, v polievke ešte dôjdu.
Keď sú huby a mäsko uvarené, netrvá to dlho, treba vyskúšať, prilejeme rozšľahané vajíčka, keď sa zrazia, pridáme rezance a polievku môžeme vypnúť. A možno je lepšie nechať rezance zvlášť a dať si na tanier osobitne.
Dochutíme umeoctom, podľa potreby soľou a pridáme pokrájaný pór, množstvo je už na vás, ja som dala skoro celý. Dobrú chuť!