Strasanka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky*kyslá kapusta*olej*cibuľa*soľ*mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo varievala moja nebohá babka.Kedže bola povodom Češka,naučila sa to od svojej svorky.Dávam do pľacu chutné,nenáročné východniarske jedlo našich babičiek a ich babičiek.
 |
Uvaríme si zemiaky v šupke.... |
 |
...do kastróla dáme olej a nasledne cibuľu.Restujeme kým cibuľa nezozlátne.... |
 |
...do hotovej cibule dáme kyslú kapustu a dusíme domakka.Keď treba podlievame vodou.Keď je kapusta makká,možme ju osoliť podľa chuti a pridáme mčk... |
 |
...uvarené zemiaky ošupeme a nakrájame na kolieska,alebo načo sa Vám podarí... |
 |
..do hotovej a ochutenej kapusty pridáme zemiaky.... |
 |
..a dobre premiešame-"postrasame".A máme hotovo. |
 |
...podávame len tak,alebo s chrumkavými cibuľovými krúžkami.... |
 |
...ale so škvarkami.Alebo aj aj. |