Strasanka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky*kyslá kapusta*olej*cibuľa*soľ*mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo varievala moja nebohá babka.Kedže bola povodom Češka,naučila sa to od svojej svorky.Dávam do pľacu chutné,nenáročné východniarske jedlo našich babičiek a ich babičiek.

Uvaríme si zemiaky v šupke....
...do kastróla dáme olej a nasledne cibuľu.Restujeme kým cibuľa nezozlátne....
...do hotovej cibule dáme kyslú kapustu a dusíme domakka.Keď treba podlievame vodou.Keď je kapusta makká,možme ju osoliť podľa chuti a pridáme mčk...
...uvarené zemiaky ošupeme a nakrájame na kolieska,alebo načo sa Vám podarí...
..do hotovej a ochutenej kapusty pridáme zemiaky....
..a dobre premiešame-"postrasame".A máme hotovo.
...podávame len tak,alebo s chrumkavými cibuľovými krúžkami....
...ale so škvarkami.Alebo aj aj.