Orechové linzerky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg hladkej múky, 14 dkg pr.cukru, 14 dkg mletých orechov, 1 Hera, marhuľový lekvár na plnenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchý a božský koláčik z kuchyne mojej prababky. Zabudnutý, zožltnutý zošit s receptíkmi mojej prababky ležal dlho na polici, až som sa minulý víkend rozhodla niečo si z neho skúsiť. Ja linzerky veľmi nemám rada, ale orechy milujem, tak som im dala šancu....Sú jemňulinké, krehučké a voňavučké, úplne iné ako linzerky....

Takže príprava je, že všetky prísady zmiešame, ale podľa starkej múku preosejeme, aby boli ľahulinké ako obláčok..::)))....To isté spravíme s cukrom, primiešame orechy. Maslo ( v mojom prípade teda Heru) nastrúhame na strúhadle na jablká a vymiešame na cesto. Zabalíme a necháme odpočívať v chlade aspoň 1 hodinu. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto nie veľmi natenko ( cca 3 mm) a upečieme na 200C.
Do ružovka, inak mne tie pripálené na okraji chutili ešte lepšie....:::)))).....Ja som ich ešte v ten istý večer naplnila domácim marhuľovým lekvárikom, ktorý bol jemne pikantný a perfektne kontrastoval so sladkým cestom....Do druhého rána boli mňam....

Tento koláčik vôbec nie je krásny, ale zožal obrovský úspech u detí aj u manžela...Nabudúce budem robiť minimálne z dvoch dávok.....To v pozadí sú medovníčky na dekoráciu, lebo mi ostali už len tie posledné kúsky koláčika a pripadali mi na tom tanieri veľmi opustene...