Gule, gulky, gulicky-slivkovo-tvarohove



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g cokolady na varenie (alebo horkej), 2 PL masla, 3 PL slivkoveho lekvaru (makkeho), 250 g mascarpone, 2 male Manner keksiky (orieskovo-kakaove napolitanky) 75 gramove, na obalovanie: bud preosiate kakao, biela cokolada alebo coko ryza

POSTUP PŘÍPRAVY

Pridavam postupne recepty, tak ako su na obrazku. Prve dve su slivkovo-tvarohove. Polovicu som obalila v bielej cokolade a polovicu v coko ryzi. V povodnom recepte boli obalene v preosiatom kakau, ale kedze som robila aj tiramisu gulky, tak som to trochu pozmenila a skromne konstatujem, ze nebol to zly napad:). Z celej masy mi vyslo cca 35 guliciek.

keksiky som si postruhala na struhadle na mrkvu. Nemala som Manner kekse, tak som pouzila nase slovenske kavenky
nad parou rozpustime 100g cokolady a pridame 2 PL masla
k postruhanym keksikom pridame slivkovy lekvar, mascarpone ( ja som mala iba slivkovy dzem, pretoze v anglicku nie je dostat klasicky slivkovy lekvar :(
k premiesanej mase pridame roztopenu cokoladu a dobre vypracujeme masu na gulky. Odlozime cca na 30 minut do chladnicky
zo schladenej masy tvarujeme gulky vo velkosti vlasskeho orecha a obalujeme, podla svojho zvazenia, tak ako som pisala v uvode. Polku som obalila v coko ryzi
druhu polku v bielej cokolade. Mala som asi 130 g bielej cokolady, ktoru som rozpustila nad parou ib s 1 PL oleja. Cokolada musi byt trochu hustejsia, aby dobre prekryla tmave gulky
opatrne som prelozila na mriezku. Ak sa mi nahodou niekde cokolada pri prekladani na mriezku trochu "pobabrala" , tak som jednoducho namocila prst do cokolady a tak trochu zakamuflovala nehodu:). Skusala som napichnut aj na sparatko, ale gulky boli tazke a vzdy sa mi pretacali, takze som to riesila napokon vidlickou a lyzickou som ich pooblievala. Na vrch som este na nezaschnutu cokoladu prilozila taku dobku z tmavej cokolady. Tie dobky som kupila hotove.
tak tu mi pozuje jedna v bielej coko poleve
a ta druha sa tiez nedala zahanbit. Obalena v coko ryzi