Ježkovia Jožkovia z českého MMB



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

28 dkg Hery 12 dkg práškový cukor 45 dkg hladká múka 1 žltok citrónová kôra Ľubovoľná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, mix orieškov a hrozienok v čokoláde... príp. ako ja kupované mlinké keksíky v horkej čokoláde, ktoré vyzerajú ako arašidy v čokoláde. Na poliatie - čokoládová poleva, struhany kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som našla na českom MMB. Fotečku svojho vytvoru mam v albume, no pre velky zaujem som sa rozhodla dať sem aj receptik. Tu je link na origina recept od Katerinky: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10383

Kedze uz mam napecene, nemozem pridat obrazkovy postup, ale ked som to bez neho zvladla ja, tak by to mal zvladnut kazdy.
Postup je veľmi jednoduchý. Z prislusny surovin poriadne vypracujeme cesto, ktore dame min. na hodinku do chladnicky, aby sa nam s nim lepsie pracovalo. Moje odpocivalo cely den.
Z cesta potom robime gulicky cca vo velkosti vacsieho vlaskeho orecha, do gulicky zapracujeme nami zvolenu napln a vytvarujeme jezka (tvar slzy, kvapky...) Ja som sa snazila aj dvihnut trosk nufaciky, no pri peceni sa stratili. Pecieme pri teplote 175 az 180 stupnov cca 10-12 minut. Mam elektricku ruru, treba sledovat prvu varku a podla toho sa zariadit, aby ste nemali jezkov cernoskov.
Po vychladnuti namacame do cokoladovej polevy a namocenu cast hned obalime v struhanom kokose.
Nakoniec dorobime ocka a nufacik. :-))
Prajem prijemne pecenie!!!