Sója na spôsob roštenky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sójové plátky, vegeta, voda, plnotučná horčica, rasca, olej, cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Sójové plátky (najlepšie skúsenosti mám so zn. BONAVITA) posypeme vegetou,
pridáme vriacu vodu – necelý pol liter - na jedno balenie plátkov, necháme ich nabobtnať cca 1 hodinku /aj viac, nič sa im nestane/.
Potom plátky vyberieme (nežmýkame ich), potrieme z oboch strán plnotučnou horčicou,
opražíme dozlatista na oleji z oboch strán,
asi takto nejak, vyberieme z panvice,
vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, podľa potreby prilejeme trochu oleja,
pridáme sóju, trošku rasce /najlepšie mletú, mne došla/,
podlejeme vodou z plátkov a udusíme domäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo nejakých 15 min.
Udusené plátky vyberieme, pridáme lyžičku grilovacieho korenia /môžete aj sladkú mletú papriku, ale chutnejšie je to s tým korením/,
lyžičku strúhanky, podľa potreby doliať vodu a nechať chvíľku prevrieť.
Sóju vložíme do pripravenej omáčky a necháme povrieť ešte aspoň minútku.
Podávame s ryžou, zemiakmi na akýkoľvek spôsob, výborne sa k tomu hodí zeleninový šalát, či kompót. My sme mali k tomu varený jablkový kompót.
...
Do omáčky môžete pridať aj šampiňóny, potom pridáme sóju a spolu podusíme.
...so zemiakovou kašou a šampiňónmi...