Viedenské rezy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto :
4 vajcia
250 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
125 ml mlieka
125 ml oleja
300 g polohrubej múky
½ balíčka prášku do pečiva
Krém:
2 pudingy zlatý klas
1 L 100% pomarančového džúsu
6 lyžíc cukru
500 ml šľahačkovej smotany
2 stužovače šľahačky- nedala som aj tak super:-)
Ozdoba :
250 ml 100% pomarančového džúsu
3 balíky dlhých piškót
Čokoláda
Rum
Cesto :
4 vajcia
250 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
125 ml mlieka
125 ml oleja
300 g polohrubej múky
½ balíčka prášku do pečiva
Krém:
2 pudingy zlatý klas
1 L 100% pomarančového džúsu
6 lyžíc cukru
500 ml šľahačkovej smotany
2 stužovače šľahačky
Ozdoba :
250 ml 100% pomarančového džúsu
3 balíky dlhých piškót
Čokoláda
Rum
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup:
Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom hlbšom plechu a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, zlatých klasov a cukru.Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto, dáme stuhnúť do chladu. Potom naň natrieme do tuha vyšľahanú šľahačku.Piškóty namáčame postupne do džúsu s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.Vrch zákuska pofrkame roztopenou čokoládou, dáme stuhnúť.Rezy krájame pomedzi piškóty.
Kolačik piekol René na Markíze v "Bez servítky". Je fantastický,chuť taká vyvážená-svieža.. super na druhý deň ked zvláčnie...