Viedenské rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 4 vajcia 250 g práškového cukru 1 vanilínový cukor 125 ml mlieka 125 ml oleja 300 g polohrubej múky ½ balíčka prášku do pečiva Krém: 2 pudingy zlatý klas 1 L 100% pomarančového džúsu 6 lyžíc cukru 500 ml šľahačkovej smotany 2 stužovače šľahačky- nedala som aj tak super:-) Ozdoba : 250 ml 100% pomarančového džúsu 3 balíky dlhých piškót Čokoláda Rum Cesto : 4 vajcia 250 g práškového cukru 1 vanilínový cukor 125 ml mlieka 125 ml oleja 300 g polohrubej múky ½ balíčka prášku do pečiva Krém: 2 pudingy zlatý klas 1 L 100% pomarančového džúsu 6 lyžíc cukru 500 ml šľahačkovej smotany 2 stužovače šľahačky Ozdoba : 250 ml 100% pomarančového džúsu 3 balíky dlhých piškót Čokoláda Rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom hlbšom plechu a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, zlatých klasov a cukru.Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto, dáme stuhnúť do chladu. Potom naň natrieme do tuha vyšľahanú šľahačku.Piškóty namáčame postupne do džúsu s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.Vrch zákuska pofrkame roztopenou čokoládou, dáme stuhnúť.Rezy krájame pomedzi piškóty.
Kolačik piekol René na Markíze v "Bez servítky". Je fantastický,chuť taká vyvážená-svieža.. super na druhý deň ked zvláčnie...