lenivy bochnik (bez kysnutia a miesenia)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g nesladkeho ovseneho musli (ja som pouzila jemne ovs. vlocky s klickami+slnecnicove semienka, mozu byt aj tekvicove, ake chcete a doma mate), 325 g celozrnej chlebovej hl. muky, 1 balicek suseneho drozdia, 2 lyzicky morskej soli alebo 1 lyzicka kuchynskej soli, 250 ml polotucneho mlieka, 250 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiesat vsetko v mise, vyliat do vymastenej formy (ja som pouzila formu na biskupsky chlebik), vlozit do studenej rury (na 2.mriezku odspodu), zapnut ju na 110 C a piect 45 minut. Potom zvysit teplotu na 180 a piect este asi hodinu. Potom vyklopime z formy, po poklopkani naspodok by mal duto zniet. AK je chlieb nedopeceny, vratit do formy a dopiect.
Hotovy bochnik dame na mriezku vychladnut.

Tento chlebik je velmi chutny, ale je to iny druh chlebika, na aky ste mozno zvyknuti - cesto je skor tuhsie, tazsie, nie je nadychane a krehke, ako u inych druhov kysnuteho chleba...Chuti rovnako nasladko ako aj naslano :-)
Ja som ho piekla teraz 1.krat a urcite ho niekedy vykusam, nielen ako zachranu, ked nebude nic doma pod zub ;-)

cesticko tesne pred supnutim do rury
chlebik je upeceny, uz sa chladi, pohlad zhora