Boloňské špagety

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 dkg mleté mäso, 1-2 rajčinové pretlaky ... mne sa veľmi osvedčil v sklenenej fľaši z LIDL, 1 veľkú cibulu, cesnak, čierne korenie, soľ, bazalka, hladká múka, tvrdý syr.

POSTUP PŘÍPRAVY

cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu pokrájame na kocky, cesnak na plátky alebo roztlačíme. Na oleji osmahneme do zlatista, pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme kým sa nám pekne nerozpadne na drobné :o)) cca 5 minút. Potom podlejeme tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď máme mäsko mäkké pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku, rozmiešame, prilejeme vodu /prilievam od oka tak aby bola výsledná omáčka hustá ako má byť, zo začiatku radšej menej priliať vodu a nebude problém :o)))), zahustíme zátrepkou ... ale nemusíme, pridáme bazalku /podľa chuti/ a necháme prevrieť. Kto chce môže pridať ešte tymian a bôbkový list. Mne to ale tak nechutí :-) Podávame so špagetami a strúhaným syrom. Keď budem najbližšie robiť doplním aj fotečky :o)