Poľské obrátené rezne s uhorkovým dipom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 500g kuracie rezne /morčacie/ * soľ * strúhanka * ... Cestíčko : * 2 vajíčka * 2 strúčiky cesnak * caa 120 ml mlieko * 3 PL polohr.múka /kopcovitejšie/ * .......... Zálievka : * 1/2 l kur.vývar /alebo bujón z 1 kocky/ * 1/2 balíka polievkovej zeleniny * .................... Dip: * 1 kyslá smotana * 1/2 veľkej uhorky * 2 strúčiky cesnak * 1/2 ML soľ * biele korenie * 1ML oliv.olej *
POSTUP PŘÍPRAVY
veľmi rýchle a chutné
|
- kuracie /v mojom prípade morčacie/ rezne naklepeme a osolíme |
|
- obalíme v strúhanke / stačí pritlačiť aj prstami / |
|
a budeme obaľovať v cestíčku z vajíčok, mlieka, múky, pretlačeného cesnaku + trošku soli |
|
- vymiešané do hladka / info o cestíčku je informatívne koľko som použila ja na 1/2 kg maska/ |
|
- strúhankové rezne omočíme v cestíčku a prudko vypražíme z oboch strán na oleji / caa po 1 minutke/ do mierne ružova |
|
- vypražené odložíme do pekáčika a zalejeme kuracím ( hocijakým masovým/ vývarom , prípadne použite 1 kocku bujónu) a posypeme polievkovou mrazenou zeleninou ..... zakryjeme alobalom a pošleme do rúry piecť na caa 40 min, potom alobal odokryjeme a ešte asi 15-20 min dopečieme bez alobalu, nech sa nám urobí jemná korka |
|
- hotovo |
|
Uhorkový dip : - uhorku olúpeme, nastrúhame na veľkom slzičkovom struháku, cesnak pretlačíme a ochutíme soľou a bielym korením /stačí na špic noža/ , vymiešame s kyslou smotanou a ol.olejom |
|
- hotový dip |
|
- ako prílohu - zemiaky na akýkoľvek sposob , mali sme k tomu ešte dusenú zeleninku na masle ... dobrú chuť |