Moja prvá poschodová bezlepková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

základný recept na 1 korpus : 6 PL trstinového cukru, 3 celé vajcia, 3 PL studenej vody, 6 PL Mix C, štipka prášku do pečiva. Do kakaového korpusu som dala namiesto 2 PL múky kakao. Na plnku: 500 g Palmely, 2 vanilk. pudingy Dr Oetker ( Creme Ole ), 20 dkg cukru, 1/2 l ryžového mlieka, 200 g horkej 75% čokolády bez lepku. Na poťahovanie - pravý marcipán, mramorový efekt ( ktorý žiaľ na fotke nebolo vidno ), kvietky sú z MMF

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus:
Cukor, bielky, vodu vyšľaháme do peny, pridáme žĺtky a šľaháme, pokiaľ nestratí žltú farbu. Potom pridáme bezlepkovú múku MixC ( alebo Zlatý klas ) s práškom do pečiva a opatrne zamiešame... toto je biely korpus. Ak chceme tmavý, tak pridáme kakao.

Plnka:
v mlieku rozmiešame mixérom pudingy Créme Olé ( to sú tie bez varenia ). V druhej miske vymiešame zmäknutú Palmelu s práškovým cukrom. Ak potrebujeme kakaový krém, tak primiešame nad parou roztopenú horkú čokoládu.
Spojíme puding s maslom a zmiešame.

Prvé poschodie - potrebovala som 1 obdĺžnikový kakaový korpus a 2 okrúhle biele korpusy. Obdĺžnikový som si nakrájala na 6 cm široké pásy a potrela bielym krémom.
Na tácku som si položila biely okrúhly korpus, potrela krémom. Do stredu som začala dávať pásy tmavého korpusu stočené do špirály. Potom som vrch potrela krémom, položila naň biely okrúhly korpus, celý potrela krémom - aj boky. Dala do chladničky a na druhý deň potiahla pravým marcipánom.

Druhé poschodie - použila som 3 čokoládové korpusy. Každý korpus som potrela tenšou vrstvou krému, poukladala pokrájané banány, znova potrela tenkou vrstvou krému a položila ďalší korpus. Posledný korpus je len potretý krémom.

takto vyzerala spodná časť torty ešte predtým, ako som ju potrela krémom a položila naň biely okrúhly korpus.
takto vyzerala spodná časť torty v reze
prekrojená celá torta