
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 3 vajcia, 1 pohár práškového cukru, 1 pohár vlažnej vody, 1 pohár oleja, 2 poháre polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 polievkové lyžice kakaa Plnka: 500 g tvarohu, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1/2 vanilky, 2 polievkové lyžice rumu Poleva: 1 liter zriedeného sirupu s príchuťou pomaranča /ja som dala tentokrát Tang/, 100 g kryštálového cukru, 3 Zlaté klasy, prípadne aj 1 vyžmýkaný citrón - kto má rád sviežejšie Ďalej bude treba kyslý lekvár na potretie piškóty
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: vyšľaháme bielka, pridáme žĺtka,....... upečieme piškótu. Necháme vychladnúť. Potom potrieme lekvárom.
Plnka: suroviny zmiešame /najlepšie mixérom s nožmi/, a dáme na lekvárom potretú piškótu
Poleva: zmiešame suroviny a uvaríme puding. Nedávame na plnku hneď, lebo by sa rozpustila ale necháme nejaký čas zachladiť. Nezabúdame každú chvíľu pomiešať. Poleva nemá byť úplne studená, len taká vlažná, a vtedy ju dáme na múčnik. Necháme najlepšie do druhého dňa v chlade.
Prajem dobrú chuť.