Bryndzovo-syrova omacka (na maso,sulance,cestoviny)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

brynzda, bambinoidny syr (teda tzv.syr v crievku), mlieko alebo smotana, muka na zahustenie, cibula, slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

Moj dnesny vynalez. Zo zaciatku to vyzeralo na fiasko,ale nakoniec to vypalilo dobre :-p A zo vsetkych troch verzii mi to s jednoducho opecenym kuracim maskom chutilo najviac :o)

Takze na omacku si na slaninke opecieme nadrobno nakrajanu cibulu, pridame syr a bryndzu a miesame,kym sa pekne neroztopi. (ja som si to vtedy stiahla z ohna,lebo som sa bala,ci sa to nezrazi, mam uz fobiu zo zrazenych omacok). Potom po troske prilievame mlieko alebo smotanu na varenie, z vyssie uvedeneho dovodu, prielievame pomalicky,aby sa mlieko-smotana stihli ohriat. Mozno by bolo v pohode to mlieko si trochu zohriat v MW,nabuduce vyskusam. No a varime,varime,varime, zahustime hladkou mukou a este chvilu povarime, osolime,ked treba. Mne sa na konci varenia ta konzistencia predsa nepozdavala, neviem,ci sa to predsa trosku zrazilo alebo do bola len ta "dobkovana" konzistencia bryndze, kazdopadne po rozmixovani bola omacka hladucka a naozaj lahodna.

V pripade nudze a nedostatku casu, da sa aj s cestovinou :o)
Vyborne na sulance z rozkoveho cesta posypane slaninkou .o)