Kolieska z BB pudingu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 250 g hl. múky 200 g BB prášku 150 g pr. cukru 200 g masla (palmarín, hera) 1 prdopeč 2 žĺtka 1 lyžica medu 3 lyžice mlieka Krém: 50 g BB prášku 2 dcl mlieka 200 g pr. cukru 200 g masla 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Kedze som uz aj ja zacala s vianocnym vypekanim, a cerpam takmer vsetky recepty z MMB zistila som, ze tu chyba nas rodinny TOP recept. Vianoce bez tychto kolacikov si ani neviem predstavit. Recept nasla maminka pred par rokmi v nejako casopise a odvtedy je u nas "doma". Urcite bude chutit aj vsetkym tu vychyrenym kucharkam, ktorym touto cestou dakujem za ich receptiky (skoricove klbka, snehove koliecka, jezkovia, cokoladove gulky, ruzove kolaciky, makove venceky.... :-)) )

Z ingrediencii na cesto vymiesime krasne vonave cokoladove cesticko a mozme ho dat na chvilu odpocinut. Staci len na hodinku do chladu, nie do chladnicky. Cesto sa trocha trha, preto je dobre valkat ho pod papierom na pecenie. Ide to tak super! Krem sa robi takto: Z 2 dcl mlieka a zvysneho (50 g) bb pudingu uvarime husty puding ktory po vychladnuti zaslahame do vyslahaneho masla s pr. a vanilkovym cukrom. Tento krem nanasame zdobickou do stredu kolieska a druhym kolieskom ho pritlacime (mnozstvo kremu podla chuti, ale je ho dost, tak nemusite setrit). Namacame do cokolady a ozdobime tak ako sa nam paci - farebne gulicky, mandlove lupienky, biela coko posypka alebo cik cak bielou cokoladou...

Moje cesto den oddychovalo ale neodporucam to. Bolo moc tuhe a dlho som ho musela nechat povolit no i tak sa zle valkalo a trhalo tak som ho nakoniec valkala medzi dvoma papiermi na pecenie a tak to slo super! Vidno na obrazku.
Ak citate recept na kolieska a vidite 6-hran chyba nie je vo vasom prijimaci... Nemam vhodne koliesko, resp. take klasicke nemam zatial ziadne... tak som improvizovala a cekom sa mi to paci... Pecieme pri 180 - 200 stupnoch cca 8-10 minut, mam elektricku ruru.
tu su pre porovnanie dve upecene a dve neupecene. Troska narastu do krasy :-))
na krem si v prvom rade dame do hrnca zohriat 1 dcl mlieka a v druhom dcl si rozmiesame zvysok krabice BB pudingu = 50 g. Kto pri recepte pozil plnu krabicu nemusi ani vazit, pretoze cela vaha je 250 g a do cesta slo 200g.
rozmiesany BB puding pridame k zohriatemu mlieku a miesame, miesame....
miesame, miesame poriadne!!! az nam vznikne takyto husty puding, ktory nechame vychladnut, pocas chladenia ho sem tam premiesame aby vychladol rychlejsie a nerobila sa na nom kora ci supa...
kym sa nam chladi puding vyslahame si maslo, podla maminkinych pokynov sa pouziva HERA (dlhsie vydrzi) s cukrom a vanilkovym cukrom
kym sme si vyslahali masielko s cukrom vychladol nam puding, vyzera asi takto
puding postupne zaslahame k zvysku kremu
detailny pohlad na krem, su v nom akokeby malinke ciastocky toho pudingu, nemusite sa bat, ma to tak byt a vobec to nie su "hrudky" krem chuti super, mnam! :-)
naplnime lubovolnu zdobicku alebo cukrarske vrecko... ja som pouzila takyto druh nadstavcu
a na polovicu koliesok sprtneme lubovolne mnozstvo kremu, mohla som dat aj viac, kremu je dost, tak kludne pridajte, kolaciky z neho krasne zmaknu
druhou polovickou koliesok krem zakryjeme a jemne pritlacime podla potreby tak, aby sa krem dostal k okraju kolacika ale nevytrcal
z jednej davky mi vyslo tychto krasnych 66 kuskov, mozno aj viac, ale poloviciak drzi bobrika mlcania, kolko ich stihol slohnut...
mne zostalo dost kremu, co ma ale vobec nemrzi lebo sa tesim ze si urobim este jednu davku cesta a nebudem musiet robit krem. Viem ze aj mamine vzdy krem zostal, ale nie az tak vela. Ak chcete kludne si upravte mnozstvo masla a cukru do kremu, bude viac bb pudingovy a mozno este chutnejsi
Finale - zdobenie. Rada veci menim, ale tieto fesandy su kazdy rok rovnake!
a hotovo, cesto z dvoch davok, krem vystacil z jednej, su uzasne, rozplyvaju sa na jazyku, no proste mnamka! este ze ich je tolko, mozeme po troske odjedat!
uz to tu v jednom recepte je ako inspiracia, no ak ste nan nenadabili a zaujalo vas...