Odpaľované venčeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg vajec ( vidličkou rozšľahaných, vážia sa preto, že vajcia majú rôznu veľkosť) 30 dkg vody 10 dkg oleja štipka soli 22 dkg hladkej špeciálnej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Odpaľované venčeky



30 dkg vajec ( vidličkou rozšľahaných, vážia sa preto, že vajcia majú rôznu veľkosť)
30 dkg vody
10 dkg oleja
štipka soli
22 dkg hladkej špeciálnej múky

Postup:
Vodu, soľ a olej dáme variť. Potom pridáme do vrúcej vody múku, dobre premiešame aby cesto neprihorelo. Cesto bude veľmi husté. Odstavíme zo sporáka a do vrelého cesta nalejeme vidličkou rozšľahané vajcia. Dobre vymiešame mixérom, mixujeme kým nevznikne opäť husté cesto.
Z hotového cesta tvarujeme trubičkou kolieska na plech, ktorý je vymastený cerou ( masťou) a vysypaný polohrubou múkou. Pečieme pri 250 stupňoch. Na spodok trúby dáme čistú plechovičku s vodou. ( plechovička z paštéty)

Sporák NEOTVÁRAME PEČIEME ASI 7 -10 MINÚT DO RUŽOVA.

PLNKA: 1 liter mlieka
30dkg kryštálového cukru
16 dkg Zlatý klas ( 4 balíčky)
1 vanilinový cukor
1 celé maslo ( nie másielko, musí byť 80% tuku)
½ palmarin
2 žĺtka
Rumová esencia aj rum ( podľa chuti, skôr menej)

Asi ¾ litra mlieka s cukrom dáme variť, do zvyšného mlieka vymiešame zlatý klas s vanilinovým cukrom a
s 2- žĺtkami. Až keď sa začne mlieko dvíhať, vlejeme zmiešané zlaté klasy a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého vmiešame maslo a palmarin. Nakoniec pár kvapiek rumovej esencie a hlavne rumu.

Z jednej dávky mi vyšlo 57 kúskov.Plnka je tak na 1 1/2 dávky venčekov.


Dobrú chuť!