Čínske rezance s kuracím mäsom, zeleninou a hubami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 bal. rezancov, cca 500g kuracích pŕs, sójová omáčka, 1/2 bal. mrazenej zeleniny podľa chuti, 1/2 st. kukurice, cca 400g šampiňónov, pór a čínska kapusta podľa chuti, olej, soľ, sójová omáčka, 3 vajcia na praženicu
POSTUP PŘÍPRAVY
Dnes som chcela robiť špagety s kuracím mäsom, ale na moje veľké prekvapeni žiadne špagety som v špajzi nenašla, ale našla som tam posledný zabudnutý balíček čínskych rezancov, kúpených kedysi v Lidli. Tak som si spomenula na rezance, na ktoré sme chodili do čínskej reštaurácie alebo lepšie povedané bufetu a ktoré nám veľmi chutili.
 |
Toto sú rezance, z ktorých som pripravila toto rýchle jedlo. |
 |
Varia sa len 4 minúty v osolenej vode, potom ich scedíme a do misy budeme pridávať ďalšie ingrediencie. |
 |
Kuracie prsia si nakrájeme na malé kúsky a polejeme sójovou omáčkou, množstvo nech vás nemýli, polovicu som dávala do bulguru, varila som dve jedlá naraz. |
 |
Kuracie mäsko dáme na trošku oleja, opečieme do biela, trošku posolíme a chvíľku podusíme. Kým sa nám mäsko dusí, nakŕmime domácu zver... |
 |
Keď je mäsko hotové, prihodíme na rezance do misy, už nevaríme a ... |
 |
...udusíme si zeleninku, ja som mala baby karotku s hráškom, hotovú pridáme k rezancom a mäsku, pridáme sterilizovanú kukuricu. Môžeme pridať redšiu praženicu z troch vajíčok, ja som na to dnes zabudla. |
 |
Nakoniec si pripravíme šampiňóny, ktoré som nakrájala na štvrťky, opiekla na troške oleja, posolila a podusila, netreba podlievať, pustia si šťavu. Keď sú huby hotové, pridáme na rezance nakrájaný pór a čínsku kapustu, už len prehrejeme a pridáme do misy k ostatným surovinám. Premiešame a podávame. Póru som mala málo, zišlo by sa aj viac. Prvýkrát som tam dávala namiesto činskej kapusty hlávkovú skorú kapustu a tá nemala chybu, lenže na tú si budeme musieť ešte počkať. |
 |
A tu je druhé jedlo - bulgur - sú tam skoro rovnaké suroviny ako pri rezancoch, akurát som nedala čínsku kapustu, ale trošku mrazeného špenátu. |