Slaný krokodíl



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 500g hladkej múky, 100g majonézy,250ml vlažného mlieka,1čl cukru, 1čl soli,1/2 kocky droždia(1 a 1/2 čl sušeného)- spravíme cesto necháme vykysnúť, naplníme plnkou, potrieme vajíčkom a upečieme Náplň: podľa chuti kto má čo rád: napr. praženica so salámou, pórkom, šunka ,syr,paprika, šampiony....

POSTUP PŘÍPRAVY

z cesta si vyvaľkáme obĺžnik,, ktorý si naplníme plnkou v strede, po obidvoch stranách si narežeme asi 3 cm šikmé prúžky, ktoré budeme zapletať stredom plnky ako vianočku, z jednej strany vytvarujeme chvostík, tam vlastne budeme končiť pletenie a na druhej strane hlavu,zo zvyšku cesta, ktoré nám zostalo po obkrojení cesta do tvaru obĺžnika vytvarujeme nohy a dotvarujeme ním hlavu a nakoniec nožnicami pozastrihávame do celého tele krokodíla.
ospravedlňujem sa, ale zabudla som fotiť postup, snáď nabudúce, keď ho budeme piecť. Tak dúfam, že je to aspoň trochu zrozumiteľne napísané......prajem veľa zdaru v pečení...:-)))

a tu už je upečený, ale pomáhali obidvaja synovia....mali z toho super zábavu....s cestom sa vynikajúco pracovalo.