Kapustový šalátik
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g hláv.kapusty,
4 strúčiky cesnaku,
1 väčšia cibuľa,
100g údeného syra,
môže a nemusí 1 feferónka
Na nálev: 1 PL oleja,
2PL octu,
2 PL worčestr.omáčky,
4 PL kyslej smotany,
mlet.čierne korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Kapustu nakrájame najemno a osolíme, cibuľu nakrájame a osolíme, necháme odležať, aby nám kapusta i cibuľa zmäkli.Medzitým si pripravíme nálev.Keď je cibuľa zmäknutá, primiešame ju ku kapuste, pridáme, nadrobno pokrájanú feferónku(ja nedávam, je dobrý i bez nej), nastrýhaný syr na hrubšie a zalejeme nálevom, necháme odstáť v chlade asi 2hod.Papkáme s pečivom...