Kapustový šalátik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hláv.kapusty, 4 strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, 100g údeného syra, môže a nemusí 1 feferónka Na nálev: 1 PL oleja, 2PL octu, 2 PL worčestr.omáčky, 4 PL kyslej smotany, mlet.čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu nakrájame najemno a osolíme, cibuľu nakrájame a osolíme, necháme odležať, aby nám kapusta i cibuľa zmäkli.Medzitým si pripravíme nálev.Keď je cibuľa zmäknutá, primiešame ju ku kapuste, pridáme, nadrobno pokrájanú feferónku(ja nedávam, je dobrý i bez nej), nastrýhaný syr na hrubšie a zalejeme nálevom, necháme odstáť v chlade asi 2hod.Papkáme s pečivom...