Penne s kuracím mäsom a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * olej * 500 ml šľahačková nízkotučná smotana * 250 g syra s modrou plesňou * mleté biele korenie * bylinková soľ * PRÍLOHA: penne cestoviny alebo ryža * zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýýborné rýchle jedlo uvarené za 30 minút aj s cestou do obchodu.

1. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky,
2. a sprudka ho osmahnite v horúcom oleji do mäkka a biela. Nesoľte!!! Niva je dosť slaný syr, jedlo osoľte radšej až po uvarení. Mäso opečte sprudka, vytiahnite starú fertuchu po prababke, nech nemáte zaprskanú novú garderóbu.
3. Pridajte mleté biele korenie (môžete kľudne použiť aj mleté čierne korenie, ale biele korenie je v bielom jedle "krajšie", nemá čierne bodky a vyzerá estetickejšie)
4. Prilejte šľahačkovú smotanu,
5. a nastrúhanú nivu (ak nechcete špiniť struhák, nivu kľudne iba prstami rozdrobte) a varte do rozpustenia nivy. Nechajte prejsť varom a hotovo.
6. Soľte až po dokončení. Soleniu zdar. Pozor, pozor, soľte naozaj veľmi, veľmi opatrne!
7. Ako prílohu som použila cherry paradajky napichnuté na kokteilových vidličkách s petržlenovou vňaťkou.