Penne s kuracím mäsom a nivou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia * olej * 500 ml šľahačková nízkotučná smotana * 250 g syra s modrou plesňou * mleté biele korenie * bylinková soľ * PRÍLOHA: penne cestoviny alebo ryža * zelenina
POSTUP PŘÍPRAVY
Výýýýborné rýchle jedlo uvarené za 30 minút aj s cestou do obchodu.
 |
1. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky, |
 |
2. a sprudka ho osmahnite v horúcom oleji do mäkka a biela. Nesoľte!!! Niva je dosť slaný syr, jedlo osoľte radšej až po uvarení. Mäso opečte sprudka, vytiahnite starú fertuchu po prababke, nech nemáte zaprskanú novú garderóbu. |
 |
3. Pridajte mleté biele korenie (môžete kľudne použiť aj mleté čierne korenie, ale biele korenie je v bielom jedle "krajšie", nemá čierne bodky a vyzerá estetickejšie) |
 |
4. Prilejte šľahačkovú smotanu, |
 |
5. a nastrúhanú nivu (ak nechcete špiniť struhák, nivu kľudne iba prstami rozdrobte) a varte do rozpustenia nivy. Nechajte prejsť varom a hotovo. |
 |
6. Soľte až po dokončení. Soleniu zdar. Pozor, pozor, soľte naozaj veľmi, veľmi opatrne! |
 |
7. Ako prílohu som použila cherry paradajky napichnuté na kokteilových vidličkách s petržlenovou vňaťkou. |