Výborná smotanovo-syrová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia cca 800 g, 250 ml smotana na šľahanie, syrečky, niva v črievku, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je veľmi dobrý a hlavne rýchly, ja varím rýchlo, pri dvoch deťoch sa to niekedy ináč nedá... Takže poďme na to...

najprv si pripravíme zemiaky, počas ich pečenia budeme pripravovať omáčku. Narežeme si ich na kocky, ochutíme troškou oleja, soli, rasce, čierne korenie
a šup do trúby cca 1 hodina, 180-200 stupňov
mäso si pokrájame na stredne veľké kocky, dáme na panvicu, prilejeme olej a opekáme
tu sú suroviny, ktoré som použila, ja som dala 1 a pol smotany na šľahanie
napoly opečené mäsko si osolíme a okoreníme čiernym korením, prilejeme trošku vody, asi tak 1,5 dcl a necháme ju vyvrieť, aby sa mäso uvarilo do mäkka
keď už voda vyvrie, prilejeme smotanu, syry - dávam väčšinou tak 3 trojuholníky na jednu smotanu a 4 trojuholníky, ked nedávam syr v črievku, tak stačia len tie trojuholníky, ale to už podľa chuti
syry si necháme za stáleho miešania rozpustiť, pridala som aj trošku bazalky
no a nakoniec pridáme kukuricu, môžete aj šampiňony, ale moj manžel ich nemá rád, tak ja nedávam. Ak sa vám bude zdať riedka, tak si môžete zahustiť čím ste zvyknuté