Výborná smotanovo-syrová omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia cca 800 g, 250 ml smotana na šľahanie, syrečky, niva v črievku, korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík je veľmi dobrý a hlavne rýchly, ja varím rýchlo, pri dvoch deťoch sa to niekedy ináč nedá... Takže poďme na to...
 |
najprv si pripravíme zemiaky, počas ich pečenia budeme pripravovať omáčku. Narežeme si ich na kocky, ochutíme troškou oleja, soli, rasce, čierne korenie |
 |
a šup do trúby cca 1 hodina, 180-200 stupňov |
 |
mäso si pokrájame na stredne veľké kocky, dáme na panvicu, prilejeme olej a opekáme |
 |
tu sú suroviny, ktoré som použila, ja som dala 1 a pol smotany na šľahanie |
 |
napoly opečené mäsko si osolíme a okoreníme čiernym korením, prilejeme trošku vody, asi tak 1,5 dcl a necháme ju vyvrieť, aby sa mäso uvarilo do mäkka |
 |
keď už voda vyvrie, prilejeme smotanu, syry - dávam väčšinou tak 3 trojuholníky na jednu smotanu a 4 trojuholníky, ked nedávam syr v črievku, tak stačia len tie trojuholníky, ale to už podľa chuti |
 |
syry si necháme za stáleho miešania rozpustiť, pridala som aj trošku bazalky |
 |
no a nakoniec pridáme kukuricu, môžete aj šampiňony, ale moj manžel ich nemá rád, tak ja nedávam. Ak sa vám bude zdať riedka, tak si môžete zahustiť čím ste zvyknuté |