
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 zrelé banány, 1/2 hrnčeka mletých orechov, 1/2 hrnčeka roztopeného masla (Hera alebo Helia), 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajíčka, 1/3 hrnčeka mlieka, 1/2 balíčka prášku do pečiva a 1 lyžička citrónovej šťavy
POSTUP PŘÍPRAVY
Najskôr si predhrejeme rúru na 190°C.
Pripravíme si cesto: orechy zalejeme teplým roztopeným maslom, pridáme hladkú múku s kypriacim práškom, kryštálový cukor, celé vajíčka, mlieko, soľ a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte elektrickým šľahačom.Banány roztlačíme vidličkou a primiešame k cestu a ešte raz naporiadok zamiešame elektrickým šľahočom.
Väčšiu formu na srnčí chrbát - chlebíček, vymažeme Herou alebo Heliou- to je jedno, vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto tak, aby siahalo maximálne do 2/3 stien.
Formu vložíme do rúry a znížime teplotu. Pečieme pomalu, mierne asi hodinu. Prvých 20 minút trúbu nesmieme otvárať, aby cesto nesplasklo, ale to predsa vieme, tak to nebudeme riskovať ;o)
Farba upečeného chlebíčka je stredne hnedá, či je už upečený skontrolujeme ako ináč - špáradlom.
Vyberieme ho von a formu zabalíme do mokrej utierky. Necháme 15 minút stáť, potom opatrne vyklopíme.
Hotový chlebíček môžme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť napr. farebnou ryžou alebo inými somarinkami na jedenie.
Tento chlebíček je veľmi chutný a šťavnatý vďaka tým banánom, tak Vám prajem dobrú chuť!!!
![]() |
Pomleté oriešky, v mojom prípade mandle, zalejeme teplým rozpusteným maslom... |
![]() |
Pridáme múku s cukrom, ja som kryštálový nemala, tak som dala práškový :o) |
![]() |
Ďalej pridáme polovičku kypriaceho prášku... |
![]() |
2 celé vajíčka. |
![]() |
Pridáme mliečko. |
![]() |
štipku soli pridáme. |
![]() |
Umyjeme citron a postrúhame. Doporučujem nevynechávať tento bod, lebo ten citron je tam fakt dôležitý :o) |
![]() |
Všetko spolu pekne rozmixujeme do hladka. |
![]() |
3 zrelé alebo aj prezreté :o)) banány vidličkou rozmačkáme a pridáme k cestíčku a zamiešame. Ináč už by sme mali mať aj zapnutú rúru :o) |
![]() |
Do cesta môžme pridať aj popučené čoko-figúrky ak nám ostali...( ja som takto zlikvidovala 1 veľkého čerta a 4 horké kolekcie) |
![]() |
No potom to dáme do vymazanej a vysypanej formy na srnčí chrbát alebo kto má do formy na chlebíček, ja nemám :o( a dáme to piecť na 190°C asi hodinku. Podľa vašej rúry, vyskúšate špajhlou a ak sa cesto nelepí, tak je upečený... Hotový, vychladený, vybratý z formy môžme poliať čoko-polevou alebo pocukrovať práškovým cukrom alebo len tak, ako my máme, nakrájať a už sa len rozplývať nad jeho super-chuťou!!! Výborne chutí na raňajky ku kávičke alebo čajíku - mňam Vyskúšajte, určite neoľutujete... |