Zimný POMARANČOVÝ koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
220g margarínu, 220g kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 250g polohr.múky, 2 ČL prášku do pečiva, 5 pomarančov, pomarančový (alebo marhuľový) džem, pomarančový likér (alebo šťava).
POSTUP PŘÍPRAVY
Vyskúšajte tento krehký a voňavý koláčik, ktorý je na toto pochmúrne jesenno-zimné obdobie ako stvorený :-).
 |
- Zmäknutý margarín vyšľaháme do peny s cukrom a vanilk.cukrom, pridáme štipku soli, potom po jednom zašľaháme vajcia (cesto najskôr zredne a potom šľaháme až kým nezhustne do peny), pridáme 2 PL džemu, múku, prášok do pečiva. |
 |
- Pomaranče olúpeme a pokrájame na kolieska hrubé 3-4mm. |
 |
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vedľa seba nahusto poukladáme kolieska pomarančov a pocukrujeme (pretože upečené pomaranče mierne zhorknú). |
 |
- 4 PL džemu rozmiešame so 4 PL šťavy alebo likéru, potrieme ním pomaranče a dáme piecť (180˚C, cca 25min.). |
 |
- Hotový koláčik pokrájame a pocukrujeme. |