Zapekane sunkove rolky so sampinonovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

12 tenkych platkov sunky (najlepsie prazskej alebo strojovej), 200 g sampinonov, 1 vajce, mensi zvazok perzlenovej vnate, 300 ml sladkej smotany, 50 g struhaneho syra, 1 cervena cibula, 1-2 PL strunaky, 2 PL oleja, sol, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyborne rolky, ktore sa mozu podavat teple ako hlavne jedlo napr. s ryzou , ale rovnako vyborne chutia aj studene s krajcom chlebika

na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu
pridame na drobne docky pokrajane sampionony, osolime okorenime a podusime domakka
pridame posekanu petrzlenovu vnat, odstavime mierne ochladit
do sampinonovej masy vmiesame vajco,2 PL smotany a nakoniec pridame 1-2 polievkove lyzice jemnej struhanky. Plnka ma byt taka akurat ani husta ani riedka
platky sunky prelozime cez polovicu ( aby sme ziskali vacsi kusok sunky) a plnime plnkou, zavinieme ( nie ako roladu, ale iba tak , ze plnku dame do prostriedku a prilozime jednu stranu na plnku a potom druhou stranou prikryjememe) a ukladame do maslom vymastenej zapekacej misy. Na jednu rolku pocitajte 2 platky sunky
pekne tesne vedla seba
posypeme struhanym syrom
polejeme so zbytkom smotany a dame zapiect , kym nie je vrch zlatisty . Piekla som pri teplote 170 stupnov asi 20 minut, ale radsej si to odsledujte vo svojej rure:)
asi takto, mozno trochu menej
rolky sa pekne oddeluju a za tepla je tam aj trochu smotanovo syrovej omacky, ktorou si mozete poliat ryzu