
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sacherový korpus, džem, parížska šľahačka z mliečnej čokolády, banány, wi Suroviny na sacher korpus(množstvo na veľkú formu): °°°° 10 vajíčok (veľkých), 2 a pol pohára krupicového cukru (P-2,5 dcl), 2,5 dcl vriacej vody, 2 vanilkáče, 2, 5 pohára hladkej múky, 1/2 pohára kakaa, 1 PDP, 2 dcl oleja, 20-25 dkg horkej čokolády
POSTUP PŘÍPRAVY
Najprv si roztopíme čokoládu a necháme chladnúť. Žĺka vymiešame s 2/3 cukru + vanilkáčmi...chvíľu šlaháme ,potom po troškáš pridávame vriacu vodu a stále šľaháme a minieme všetku vodu a hmota je svetlá a hustá. Nakoniec prilejeme čokoládu a jemne premiešame a spojíme so zmesou. Nakoniec prilejeme olej a len jemne spojíme.
V miske si začneme našľahávať sneh so štipkou soli do riedkej peny, potom prisypeme zvyšok cukru a vyšľaháme na sneh. Neprešlaháme!!! Sneh nesmie robiť špičky...stačí prestať hneď ako sa prestane liať z misy a udrží sa v nej.
Žĺtkovočokoládovú zmes vlejeme do snehu a jemne spojíme. Pridáme po častiach múku zmiešanú s PDP a kakaom. nalejeme do formy a pečieme pomaly pri 165°C. Dávame pozor aby sme ho nepiekli pridlho a nevysušil sa.