Zemiakove pusinky - super priloha k masku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpocet pre 4- 6 osob: 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 1/2 pohara pochutkovej smotany , 50 g struhaneho syra, 2 PL masla, sol, korenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak potrebujete k slavnostnemu obedu/veceri nieco zaujimave, chutovo vynimocne a vzhladovo velmi interesantne, tak potom tieto zemiakove pusinky su to "prave orechove". Pusinky podavame ako prilohu k masku, mozno aj k salatom, aj ked vyborne chutia iba tak, samotne.

zemiaky uvarime v mierne osolenej vode. Dobre popucime aby neboli ziadne hrudky. Mozete uvarit aj v supke a potom ocistit a prelisovat alebo postruhat na jemnom struhadle.
maslo, zltka, smotanu vyslahame mixerom
pridame struhany syr, premiesame
pridame velmi dobre vychladene zemiaky, preslahame
nakoniec uz iba rucne vmiesame z bielkov vyslahany tuhy sneh
pyre prelozime do cukrarenskeho vrecka a na plech vylozeny papierom na pecenie vytlacame pusinky. Nemusia byt velke rozostupy medzi nimilebo pocas pecenia velmi nenarastu
pecieme pri 220 stupnoch cca 10 minut
upecene. Podavame podla moznosti teple. Ja som ich dokonca na druhy den ohrievala v mikrovlnke. Nebolo to uz sice take ako cerstve z truby, ale dalo sa