Zemiakove pusinky - super priloha k masku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rozpocet pre 4- 6 osob: 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 1/2 pohara pochutkovej smotany , 50 g struhaneho syra, 2 PL masla, sol, korenie,
POSTUP PŘÍPRAVY
Ak potrebujete k slavnostnemu obedu/veceri nieco zaujimave, chutovo vynimocne a vzhladovo velmi interesantne, tak potom tieto zemiakove pusinky su to "prave orechove". Pusinky podavame ako prilohu k masku, mozno aj k salatom, aj ked vyborne chutia iba tak, samotne.
 |
zemiaky uvarime v mierne osolenej vode. Dobre popucime aby neboli ziadne hrudky. Mozete uvarit aj v supke a potom ocistit a prelisovat alebo postruhat na jemnom struhadle. |
 |
maslo, zltka, smotanu vyslahame mixerom |
 |
pridame struhany syr, premiesame |
 |
pridame velmi dobre vychladene zemiaky, preslahame |
 |
nakoniec uz iba rucne vmiesame z bielkov vyslahany tuhy sneh |
 |
pyre prelozime do cukrarenskeho vrecka a na plech vylozeny papierom na pecenie vytlacame pusinky. Nemusia byt velke rozostupy medzi nimilebo pocas pecenia velmi nenarastu |
 |
pecieme pri 220 stupnoch cca 10 minut |
 |
upecene. Podavame podla moznosti teple. Ja som ich dokonca na druhy den ohrievala v mikrovlnke. Nebolo to uz sice take ako cerstve z truby, ale dalo sa |