Hrianky s krevetovym sote



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre dve osoby: 160 g krevetiek, 1 PL olivoveho oleja, 1 PL citronovej stavy, sol, cierne ml. korenie, 1 - 2 tenke platky masla, 2 PL pochutkovej smotany ( ja som dala creme fraiche), trochu petrzlenovej vnate, 1 KL suseneho estragonu, 2 struciky cesnaku, hrianky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tato pochutka je urcena pre tych , ktori holduju roznym morskym priserkam:) Skvele sme si pochutnali. Tip na rychle pohostenie, prip. ranajky, veceru.

krevety umyjeme, osusime v cistej utierke
pripravime pac: olej, citronovu stavu a prelisovany cesnak premiesame. Pridame krevety, osolime, okorenime a nechame postat aspon 10-15 min.v chladnicke.
rozpustime maslo na panvici ( podla mna staci aj 1 platok)
na masle podusime krevety, ale iba kratko 2-3 min. lebo ak dlhsie budu gumove. Pridame pokrajanu petrzlenovu vnat a estragon.
ked sa nam vypek zredukuje, pridame kyslu smotanu , premiesame , nech sa nam masa spoji a odstavime zo sporaka. Medzitym sme si upiekli hrianky a sote namazeme na hrianky
podavame teple