
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g maku, 3-4 strednej mrkvy, 200g nesírených hrozienok, 1 čl škorice, 10 g agaru, morská soľ, môže sa pridať badián
POSTUP PŘÍPRAVY
Mak najskôr nasucho opražíme, necháme vychladnúť. Potom nasypeme do vriacej osolenej vody (o trochu viac vody, ako je maku, cca pol litra). Pridáme jemne nastrúhanú mrkvu, škoricu, na jemno nasekané hrozienka a varíme na malom plameni cca 40 minút. Zmes nemá byť príliž hustá (ak he, pridáme ešte vodu). Ak je príliž riedka, varíme dlhšie, aby sa voda odparila. Po uvarení pridáme agar, ktorý je zmiešaný s 1dc studenej vody. Varíme ešte 2 minúty. Komu je to málo sladké, môže si pridať prírodný slad (kukuričný, javorový alebo iný sirup). Zmes vyklopíme na vypláchnutý plech alebo do zapekacej misky a necháme vychladnúť. Na záver posypeme sušeným ovseným mliekom a nakrájame na kocky.
![]() |
na tacke - z uvedeneho mnozstva vyjde relativne dost kolacikov. Kto chce iba vyskusat, radsej by som sla na prvy krat len z polovicnej davky.. Pripadne, pouzit viac suseneho ovocia alebo ak nebude chutit, tak kocky sa daju posypat cukrom.. ale uz to nebude zdrave :-)) |