Sušené huby:-)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujete:
1. ochotného manžela, ktorý pôjde ráno o pol druhej 200km autom na dubáky
2. deti, na fotenie s "úlovkom". Ak nemáte deti, môže byť aj iný člen domácnosti
4. minimálne jedno pivo, aby ste z tej piplačky nezošaľeli (je dovolený aj iný doping)

POSTUP PŘÍPRAVY

Možno sa vám bude zdať, že tento "recept" je veľmi jednoduchý , ale mne zabral kooopec času. Áále... čo by som neurobila pre dobrú kapustnicu.:-)

...keď vám manžel zazvoní s takouto "nádielkou", vybozkávajte ho od radosti, že vám na večer zariadil program. Huby pekne rozložíte na papier a dovolíte sa s nimi pohrať deťom....a jasnačka ich pofotíte na pamiatku:-)
......keď sa pofotíte, okúpte, nakŕmte a uložte deti. Pri práci by vám mohli zavadzať.:-)))
Pustite sa do triedenia a čistenia húb od ihličia a lístia.
...a čistite a čistite, až do zblbnutia, keďže manžel na to počas zberu nemal čas.:-)
...očistené huby krájame na tenké plátky, aby sa rýchlo presušili. Aby ste sa vy veľmi nevysušili, prichádza na rad dôležitá "prísada"....PIVO. Nalejte si do pohára, alebo pite z fľaše...plechovky, ktorá ste ako zvyknutá.
POZOR!!!!...čím viac piva, tým hrubšie plátky (vlastná skúsenosť:-))
...nakrájané huby priebežne ukladáme na poličky potiahnuté sieťkovým pletivkom, aby sa vám nenakopili. Kto nemá poličky, môže sušiť aj na papieroch, alebo nedajboh...navliekať na nitku.:-)
...vo finále poličky s nakrájanými hubami naukladáte do manželom vymyslenej "sušiarne húb".
Kto nemá takúto súčasť domácnosti, musí si upratať všetky čačkaté, pre vás v ten moment "zbytočnosti" z nábytku, aby mal kde papiere s hubami poukladať. Aspoň tak som to robila ja, pokým môj "hubofil" nedal vyrobiť sušiarničku.:-)))
...nevýhodou "receptu" je, že výsledok nie je okamžitý, treba si pár dní počkať. Ale stojí to za to, keď vám v kuchyni rozvoniavajú sušené huby a kedykoľvek ich potrebujete do nejakej mňamky, máte ich poruke.:-)))
...na druhý deň, keď sa manžel vráti z rýb, na ktoré sa taktne vyparil, nezabudnite ho pochváliť a vybozkávať za nádherné dubáky a perfektnú sušiareň húb, ktorú vám dal(alebo dá) vyrobiť. :-)))
Prajem príjemné sušenie a mňamkovú silvestrovskú kapustnicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!