Neodolateľné originál talianske tiramisu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dlhé cukrárenské piškóty 400g, Mascarpone 400g, 4 vajíčka, Presso kávička cca 4 šálky, Práškový cukor 100g
POSTUP PŘÍPRAVY
Ja som robila z 500g mascarpone balenia, tak som pridala ešte jedno vajko a jedno pressko a vyšli mi 2 jenské misy, teda asi 14 porcií :o)
 |
To správne talianske tiramisu vyžaduje talianske ingrediencie, určite neoľutujete, hoci cena je vyššia. |
 |
Elektirckým šľahačom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do jemnej peny. V druhej miske vyšľaháme bielka dotuha. |
 |
Zahrejeme presso mašinku a uvaríme si asi 4 silné presso kávičky do ktorých primiešame 2 lyžice amaretta. Do takejto vynikajúcej kávičky budeme namáčať piškóty. |
 |
Dlhé piškóty jednu po druhej vykúpeme v pressku a uložíme tesne vedľa seba na dno sklennej misy (či plechu, dokonca môžeme ukladať aj priamo na tanier, ale to je už vyšší level, zatiaľ som neskúšala). |
 |
Do žĺtkovej peny jemne zašľaháme mascarpone, ideálne habarkou. Zašľahávame dovtedy, kým získame relatívne hustú, pevnú, lesklú masu. Potom postupne jemne zamiešame vareškou sneh z bielkov a krém je hotový. |
 |
Polovicu krému navrstvíme na prvú vrstvu piškót. Zvyšné piškóty ponamáčame opäť do presska a poukladáme na krém a šup s druhou polkou krému na vrch. |
 |
Naše umenie ukončíme preosiatím horkého kakaového prášku a tiramisu pekne poputuje do chladničky. Ideálne na 12 hodín. Mňaaaaaaaaaaaaaaaam |