Super knedľa bez kysnutia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hrubá múka-760 gramov, rožky, sendvič (najlepšie 2-3 dňové) -290 gramov, 1 žĺtok, 600 ml mlieka, 15 gramov prášku do pečiva a malá lyžička soli. Sú naozaj fantastické!!!! Vyjde mi asi 8 - 10 veľkých guliek. Treba ich vygúľať v ruke na veľkosť väčšej tenisovej loptičky...nezabudnúť na to, že ešte poriadne napuchnú!!! Ak sa vám to zdá veľa, rozdeľte si túto dávku napoly :-) Ten tanier na ktorom sú knedle odfotené je veľký tanier ako na pizzu...

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrubá múka sa zmieša spolu s práškom do pečiva, pridáme soľ, mlieko, žĺtok a všetko spolu dobre zamiešame...

...potrebujeme...
Vzniknuté cesto má mať takúto hustotu...nie príliš riedke ani husté...
...postupne zamiešame rožky, alebo sendvič...
...keď už máme zamiešané rožky v ceste, vytvarujeme z neho guľky vo veľkosti väčšej tenisovej loptičky...Aby sa cesto nelepilo na ruky, predtým si ich treba umyť (čím mokrejšie ruky, tým sa cesto menej lepí). Guľky vkladáme do vriacej osolenej vody.
Keď tam knedličky vložíme, necháme ich "ovariť" z každej strany asi 2 minúty, potom ďalej varíme z každej strany po 12 minutách. Krásne medzitým napuchnú, takže ich do hrnca dajte radšej menej :-) aby sa vám nezlepili.
Po uplynutí času knedle vyberieme a dáme na misu vychladnúť...
Po ochladnutí režeme tenším ostrým nožom na plátky. Na 1 osobu vyjde asi 1 knedľa (4-5 plátkov). Z jednej dávky vyjde asi 6-8 kusov knedličiek :-) Ak nepotrebujete naraz toľko veľa spraviť, jednoducho to spravte z polovičnej dávky...Nás je doma 6 dospelých a jedno dieťa a celá dávka je akurát :-)
...a môžeme podávať...Knedle sú naozaj chuťovo veľmi dobré a je to hotové raz-dva...