recept na torty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 200g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 8 lyžíc vody, 0,5 dcl oleja krém: 1 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 250g kryštálového cukru, 4 ks pudingy - zlatý klas, alebo karamelový, alebo čokoládový, alebo zlatý klas s instantnou kávou, 1 maslo, 1 hera

POSTUP PŘÍPRAVY

žltky vyšľahám s práškovým, vanilkovým cukrom a 4 lyžicami vody dopenista, neskôr pridám 0,5 dcl oleja a 4 lyžice vody, ak robím kávový korpus, tak pridám lyžičku instantnej kávy do žltkov. zo 4 bielkov spravím sneh. do žltkovej zmesi pridám múku s práškom do pečiva a sneh. upečiem na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 200 stup. korpusy sú jemné a vláčne, hlavne ak jeden deň postoja.
krém: uvarím 3/4 l mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, vo zvyšnom si vymiešam 4 pudingy a keď začne vrieť, vmiešam a uvarím hustú kašu. za horúca vmiešam trošku masla a potom mieša môj manžel, aby to vychladlo. potom si vyšľahám maslo, s herou a postupne pridávam uvarený puding. dobre našľaháme.

poťahujem teraz už s kupovaným white icingom, ktorý si kupujem u pana stanu, ktorý mi to dovezie až domov, aj rôzne pomôcky, má ich plné auto a je aj lacnejší.predtým som robila marcipán zo salka, je vynikajúci, ale prestalo sa mi dariť a tým, čím mám viac tort som nevládala toľko miesiť, tak som si prácu uľahčila a tento je fakt skvelý.

tak toto je môj postup na torty, osvedčený, vláčne korpusy, všetko som si dala dokopy vdaka tejto stránke, ale postupy hlavne na stránke www.artmama.sk. takže vám to postupujem, aby ste sa mohli so mnou podeliť o zážitok z pečenia. dúfam, že som vám aspoň trošku pomohla a ďakujem za nakopnutie k napísaniu receptu.