Domáce parmezánové ravioli

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladkej muky * 2 g soli * 1 dcl olivoveho oleja * 2 vajcia * 2 dcl studenej vody
PLNKA: parmezan,syr ricotta al.lucina,korenie podla chuti..
OMACKA: cerstve al.konzervovane rajciny,cesnak,sol,korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Uuuuzasne domace cestoviny,ktore mi trosku pripomenuli leto:)
 |
zmiesame si vsetky suroviny na cesto,okrem vody,tu prilievame postupne pocas miesenia,nemusite ju pouzit ani celu,proste prilievame ,kym nedosiahneme vlacne spracovatelne cesticko..ja som robila z polovicnej davky,kedze sme len dvaja:) |
 |
tu uz mame spracovane cesto.. |
 |
vyvalkame si ho asi na centimetrovu hrubku..alebo aj menej.. |
 |
plnku si pripravime len zmiesanim surovin na plnku..netreba jej vela,kedze sa vela do ravioliek nezmesti.. |
 |
z cesta vykrajujeme bud klasicke ravioli,cize stvorceky,ale ja som neodolala mojej srdieckovej manii,tak sa mozno inspirujete aj vy..a napriklad aj takymto sposobom vyznate lasku svojim najblizsim:):) |
 |
prikryjeme dalsou castou,a poriadne kraje pozatlacame.. |
 |
tu uz su nachystane,a cakajuce na .... |
 |
horuci kupel:)..varime nie viac ako 4 minuty.. |
 |
bud ihned podavame,alebo odlozime do zatvaratelnej nadoby,a pomazeme olivovym olejom.. |
 |
omacku si pripravime velmi jednoducho..cize si len na oliv.oleji osmazime cesnak,pridame rajciny,korenie,sol,chvilku prevarime..a sup sa na tanier:)
DOBRU CHUT!!! |