Domáce parmezánové ravioli



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej muky * 2 g soli * 1 dcl olivoveho oleja * 2 vajcia * 2 dcl studenej vody PLNKA: parmezan,syr ricotta al.lucina,korenie podla chuti.. OMACKA: cerstve al.konzervovane rajciny,cesnak,sol,korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Uuuuzasne domace cestoviny,ktore mi trosku pripomenuli leto:)

zmiesame si vsetky suroviny na cesto,okrem vody,tu prilievame postupne pocas miesenia,nemusite ju pouzit ani celu,proste prilievame ,kym nedosiahneme vlacne spracovatelne cesticko..ja som robila z polovicnej davky,kedze sme len dvaja:)
tu uz mame spracovane cesto..
vyvalkame si ho asi na centimetrovu hrubku..alebo aj menej..
plnku si pripravime len zmiesanim surovin na plnku..netreba jej vela,kedze sa vela do ravioliek nezmesti..
z cesta vykrajujeme bud klasicke ravioli,cize stvorceky,ale ja som neodolala mojej srdieckovej manii,tak sa mozno inspirujete aj vy..a napriklad aj takymto sposobom vyznate lasku svojim najblizsim:):)
prikryjeme dalsou castou,a poriadne kraje pozatlacame..
tu uz su nachystane,a cakajuce na ....
horuci kupel:)..varime nie viac ako 4 minuty..
bud ihned podavame,alebo odlozime do zatvaratelnej nadoby,a pomazeme olivovym olejom..
omacku si pripravime velmi jednoducho..cize si len na oliv.oleji osmazime cesnak,pridame rajciny,korenie,sol,chvilku prevarime..a sup sa na tanier:) DOBRU CHUT!!!