Jemné bufetové rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg - hladkej múky 40 g - práškového cukru 140 g - margarínu 100 g - kvasníc 5-6 dcl - mlieka 2 kl - soli Na potieranie - 1 vajce rožmiešané s trochou oleja Na posypanie - hrubá soľ, rasca, mak, sézam

POSTUP PŘÍPRAVY

Do 2 dcl vlažného mlieka pridáme štipku cukru, rozmrvené kvasnice a necháme kysnúť. Do nádoby vložíme múku, soľ, cukor a zmeknutý margarín. Vlejeme nakysnutý kvások a zvyšok mlieka. Rukou miesime na cesto. Cesto necháme nakysnúť, rozdelíme na 6 častí. Postupne ich vyvalkáme na priemer cca 30cm, potrieme olejom a rozrežeme na 8 trojuholníkov a zavinieme od širšej časti k užšej. Ukladáme na suchý plech potrieme vajcom a posypeme rascou, makom ... Pečieme do zlatova. Dávame ďalej od seba lebo zväšia objem. Tieto rožteky môžme aj plniť syrom šunkou. Ja som už skúšala potrieť horčicou jemno a dala syr a šunku sú vynikajúce. Ak dáte viac cukru, môžte to plniť aj na sladko. Sú super jemné. Vynikajúce cesto.

Dobrú chuť. Ak vyskúšate dajte vedieť či sa Vám páčili. :-)))