PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
... v obrázkovom postupe
 |
ako prvé si očistíme červenú papriku a 3 feferónky, dôkladne to vyumývame |
 |
očistenú a umytú papriku a feferónky si nakrájame na rezančeky, feferónky aj s jadierkami |
 |
do veľkého hrnca na zaváranie si nalejeme 6 dcl oleja, |
 |
potom tam prisypeme papriku, feferónky, 6 ks bobkového listu a pretlačíme 4 strúčiky cesnaku, |
 |
pridáme 15 dkg soli, |
 |
prilejeme 1/2 l octu, |
 |
poslednou zložkou pred rozváraním tejto masy je paradajkový pretlak, |
 |
všetko to pekne zamiešame a varíme a varíme a varíme, a rozvárame a rozvárame a rozvárame, cca 30 minút. |
 |
Ak to už máme ako-tak rozvarené, zahráme sa na Popolušku a povyberáme všetkých 6 kúskov bobkového listu. No a môžeme sa pustiť do mixovania. |
 |
Do rozmixovanej masy ešte pridáme 40 dkg kryštálového cukru a chvíľu to povaríme. Toť vsjo. |
 |
Pomazánku ponalievame do zaváracích sklíčok a sterilizujeme 5 minút od bodu varu. |
 |
A tu je výsledok. My túto pomazánku využívame na veľa spôsobov: na chlebík s masielkom, na grilovačkách ako dressing, aj do guľášov na dochutenie atď. |