
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
citrónové korpusy, džem, maliny, jogurtový zeesan krém, wi korpus chutí podobne ako citrónová babeta...
POSTUP PŘÍPRAVY
Citrónový korpus na stredne veľkú formu:
6 vajíčok (väčších), 2,5 dcl krupicového cukru, 2 dcl vriacej vody, 1,5 dcl oleja 2,5 hrnčeka hladkej múky ( je to 2,5 dcl hrnček) , kôra a šťava z jedného veľkého citróna, 1 PDP
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov. Musia mať izbovú teplotu aby sa dobre našľahali.
2 dcl cukru chvíľu šľaháme so žĺtkami. Postupne to troškách prilievame vriacu vodu. Šlaháme na hustú svetlú penu. Potom pridáme kôru a šťavu z citróna. nakoniec pridáme olej a jemne spojíme.
Bielka šľaháme so štipkou soli do riedkej peny. Potom vsypeme zvyšok cukru a ušľaháme. Dávame pozor, aby sneh nebol moc tuhý...stačí aby netiekol keď obrátime misku. keď ho ušľaháme do tuha nebudeme mať korpus taký jemnučký.
Do smehu vlejeme žĺtkovú zmes a jemne spojíme. Múku pridáme na 2x a preosievame ju cez sitko spolu s PDP. jemne ju zmiešame s hmotou.
Nalejeme do formy a pečieme pri teplote 165°C .