Tofu slimáky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto: 1 kocku droždia (42 g), 600 g hladkej múky, 120 g masla, 270 ml vlažného mlieka, 1 kávovú lyžicu soli, 1 žĺtok (na potrenie), na náplň: 2 kocky strúhaného udeného syra tofu, 1 pórik, 125 g masla, 2 zväzky zelenej cibulky, 1 strúhanú mrkvu, tekvicové semienka, sezamové semienka, slnečnicové semienka (podľa vlastného výberu) cesnak, soľ,

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a v teple necháme 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozválkame na pomúčenej ploche na hrúbku 1 cm. Potom potrieme náplňou a zabalíme ako roládu.
Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrúbky 1 cm. Vzniknú nám slimáky, ktoré pokladáme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte 40 minút vykysnúť.
Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.

Dobrú chuť!