Tofu slimáky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na cesto:
1 kocku droždia (42 g),
600 g hladkej múky,
120 g masla,
270 ml vlažného mlieka,
1 kávovú lyžicu soli,
1 žĺtok (na potrenie),
na náplň:
2 kocky strúhaného udeného syra tofu,
1 pórik,
125 g masla,
2 zväzky zelenej cibulky,
1 strúhanú mrkvu,
tekvicové semienka, sezamové semienka, slnečnicové semienka (podľa vlastného výberu)
cesnak, soľ,
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky ingrediencie vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a v teple necháme 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozválkame na pomúčenej ploche na hrúbku 1 cm. Potom potrieme náplňou a zabalíme ako roládu.
Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrúbky 1 cm. Vzniknú nám slimáky, ktoré pokladáme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte 40 minút vykysnúť.
Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
Dobrú chuť!