Škoricové klbká



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept je z časopisu Dobré jedlo 250 g. hladkej múky , 100 g. práškového cukru , 2 balíčky kakaového pudingu ( ja som dala karamelový ) , 2 balíčky vanilínového cukru , 1 PL mletej škorice , 200 g. čerstvého masla , 1 vajce , farebné cukrárenske ozdoby ( ja som nedávala)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Múku preosejeme do hlbšej misy. Pridáme cukor,pudingový prášok,vanilínový cukor a mletú škoricu. Sypkú zmes premiešame a potom pridáme zmäknuté maslo a celé vajce. Vymiešané vláčne cesto necháme asi hodinu odležať v chlade.
2. Z vychladeného cesta vytvarujeme rovnaké malé guľôčky. Postupne ich pretláčame lisom na cesnak do tvaru klbka (moje vyzerajú ako tyčinky :-)). Môžme ozdobiť perličkami,ktoré zľahka pritlačíme na klbká. Pečieme asi 8 minút pri teplote 185 stupňov.