
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
potrebujeme: 300 g pečeného kuracieho masa, 50 g majonezy (ale dávam viac), 150 g kyslej smotany, 2 PL citr. šťavy, 1/2 lyžičky karí, soľ, korenie a štipka cukru, 2 papriky, 1 konzerva kukurice 280 g, 1 konzerva ananásu 250 g, 300 g mrazeného hrášku, petržlenová vnať
POSTUP PŘÍPRAVY
Kurča nakrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citr. šťavou a karí. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Papriky (napr. zelená a červená) pokrájame na rezance. Kukuricu dáme odvkapkať, ananás pokrájame na kúsky. Hrášok preplachujeme v site horúcou vodou, kým sa nerozmrazí. Ku kurčaťu pridáme zeleninu a ovocie a dobre premiešame. Ochutíme a ozdobíme petržlenom. Príloha: Sendvič s bylinkovým maslom.
![]() |
Potrebujete mäso z pečeného kurčaťa alebo opečte kuracie rezne. Tento raz som dokonca robila z morčacieho mäsa. |
![]() |
Pripravte si zeleninu. Ananás som dnes vynechala. Ale myslím, že do tohto šalátu patrí, dáva mu výnimočnú, kyslasto-sladkú chuť. |
![]() |
Po upečení rezníkov ich nakrájame na malé kúsky, zmiešame so surovinami. |
![]() |
takto so všetkými surovinami. veľmi rýchle na prípravu a dobručkééééé! robila som z vyše pol kg mäsa, tak som všetkého dala viac. majonézy dávam vždy viac, celý pohárik. dáme do chladničky, výborne chutí schladený. |