
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800g čerstvých šampiňónov, 6 zemiakov + 1 postrúhaný zemiak na zahustenie, 1 malé lečo, soľ, olej, solčanka (vegeta), petrž. vňať, 6 strúčikov cesnaku alebo podľa chuti menej či viac, majoránka, kto chce aj mleté korenie, mletá rasca.
POSTUP PŘÍPRAVY
Dnes mám hubový deň, ale nie, mám veľa šampiňónov a potrebujem ich spracovať čím skôr a tento guláš robievam dosť často, je to rýchle a nenáročné jedlo, najmä keď majú akciu na huby.
![]() |
Huby očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Na troške oleja ich osmažíme, zakryjeme a dusíme... |
![]() |
...takto vyzerajú po chvíľke dusenia, teraz pridáme soľ, trošku mletej rasce, kto chce aj korenie, solčanku a... |
![]() |
...lečo, nakrájané zemiaky a vriacu vodu podľa potreby. Dusíme domäkka, potom zahustíme zemiakom, kto má môže zemiakovou kašou v prášku - stačia dve tri lyžice, povaríme. Do odstaveného gulášu pridáme cesnak, vňaťku, majorán a podľa chuti dosolíme a dosolčankujeme, tiež podľa potreby prilejeme vodu, aby to malo hustotu gulášu a nie polievky. |
![]() |
Hotový guláš podávame s chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť! |