Bryndzové trojuholníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 1 sušené droždie, 0,3 - 0,5 l vlažného mlieka (uvidíte koľko si bude pýtať múka), 2 ČL cukru, 2 ČL soli, 600 g múky polohrubej, 100 ml oleja KRÉM : 125 g hery, 125 g bryndze (strúhaného syru, tvarohu...), 2 žĺtky, poprípade soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné pečivko k fazuľovej polievke alebo len tak na raňajky... :-)

Z uvedených surovín si vypracujeme tuhšie cesto....
...cesto necháme vykysnúť cca 1-1,5 hod...
...kým cesto kysne si vymiešame plnku na hladký krém...
...vykysnuté cesto si rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme každú polku zvlášť...
...vyvaľkané cesto potrieme plnkou a zrolujeme...
...zrolovanú roládu potrieme aj po vrchu zvyškom krému a posypeme sézamom (makom, ľanom...)...
...roládu nakrájame priečne na trojuholníky, preložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 min...
...po 20 minútach...
...Dobrú chuť. :-)