Bryndzové trojuholníčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO : 1 sušené droždie, 0,3 - 0,5 l vlažného mlieka (uvidíte koľko si bude pýtať múka), 2 ČL cukru, 2 ČL soli, 600 g múky polohrubej, 100 ml oleja
KRÉM : 125 g hery, 125 g bryndze (strúhaného syru, tvarohu...), 2 žĺtky, poprípade soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné pečivko k fazuľovej polievke alebo len tak na raňajky... :-)
 |
Z uvedených surovín si vypracujeme tuhšie cesto.... |
 |
...cesto necháme vykysnúť cca 1-1,5 hod... |
 |
...kým cesto kysne si vymiešame plnku na hladký krém... |
 |
...vykysnuté cesto si rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme každú polku zvlášť... |
 |
...vyvaľkané cesto potrieme plnkou a zrolujeme... |
 |
...zrolovanú roládu potrieme aj po vrchu zvyškom krému a posypeme sézamom (makom, ľanom...)... |
 |
...roládu nakrájame priečne na trojuholníky, preložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 min... |
 |
...po 20 minútach... |
 |
...Dobrú chuť. :-) |